Ons assortiment bevat wijnen & sterke dranken van diverse eilanden en streekgebieden in Griekenland.
We geven je graag een overzicht van de wijngaarden die we vertegenwoordigen;

Artemis Karamolegos Winery

Gelegen op het vulkanische Santorini en opgestart in 1952.  Dynamisch en snelgroeiend wijndomein.  Alle wijnen zijn, en worden nog steeds geselecteerd in belangrijke internationale wijncompetities.  Je kan dit wijndomein ook bezoeken!  Het domein is uitgerust met hedendaagse installaties voor wijnproductie en organiseert ook regelmatig wijn tastings met bijhorende Griekse gerechten in hun eigen restaurant.
Onder de Griekse zon en omgeven door mediterraanse winden, bottelen ze jaarlijks ongeveer 150 000 flessen.

Alweer een reden meer om een vakantie naar Santorini te boeken!

Kintonis Winery

In 1952 richt George Kintonis dit wijndomein op in Aegium, Achaea, een district gelegen op de noordelijke Peloponnesos.  Zijn liefde voor de wijn en het land was de drijvende kracht om zijn hobby om te vormen naar zijn levenswerk.  John Kintonis, zijn zoon, nam in 1982 het wijndomein over en schrikte er niet van terug om het wijndomein onder zware omstandigheden en moeilijke economische tijden uit te breiden en te moderniseren.

In 2006 komt het wijndomein in handen van John’s zoon, George Kintonis. Vandaag runt hij dit wijndomein samen met Panagiota en Angeliki Kintoni.  In nieuwe gebouwen van 2 400 m², met een opslagcapaciteit van 4000 ton.  40% van de productie is bestemd voor Griekenland, 60% voor export naar 15 verschillende landen via meer dan 30 importeurs.

Wine Art Estate

Opgestart in 1993 door ingenieur Yannis Papadopoulos en architect Yannis Kalaitzidis, op een familiaal wijndomein van 26 hectare, gelegen in Mikrochori, Drama, Oost-Macedonië en Thracië.  Een streek die al eeuwenlang bekend staat om zijn uitstekende wijnproductie en de ruïne van het Dionysustheater.  Hun eerste wijnen waren de Techni Alipias in de kleuren rood, rosé en wit.  Dezelfde wijnen die Hellenica S&O vandaag ook kan aanbieden.

Domaine Karydas

Konstantinos Karydas startte dit wijndomein op in 1992. Hij bouwde de winery pal in het midden van de 2,5 hectare wijngaard,
dewelke gelegen is op de heuvels van Gastra, op zand en kleigronden.

Kort daarna kwam ook zijn zoon Petros een rol in het verhaal spelen.
Authentiek en familiaal wijndomein!

Gentilini Vineyards

Kefalonia, Argostoli, daterend van 1978 en gestart met slechts een halve hectare wijngaard!

Heden is het domein 10 hectare groot en behoren ook 2 andere wijngaarden, met de bekende Robola en Tsaoussi druif tot hun domein.  Kalkrijke grond, met daarop hun gecertificeerde biowijngaarden.  Gelegen vlak aan het strand, maar beschermd door heuvels rondom, een omgeving die een microklimaat creëert, wat je proeft in hun wijnen!

Ook nog: in 2011 behaalde Gentilini hun ISO14001 certificaat, voor hun Environmental Management System.

Rhous Winery

Sinds 2005 eigendom van Maria Tamiolaki en Dimitris Mansolas, met wijngaarden van ongeveer 7,5 hectare, gelegen op 550 meter hoogte,  in Houdatsi, 25 km ten zuiden van Heraklion, op Kreta.  Rhous is het Griekse woord voor “flow”, de voortdurende progressie

Rhous Winery wil de rest van de wereld laten kennismaken met hun authentieke wijnen.

Seméli Estate

We schrijven 1979, het oprichtingsjaar van Seméli Estate.  Dit wijndomein van ongeveer 100 hectare,
is gesitueerd op 600 meter hoogte, in Koutsi, Neméa in Korinthe, gelegen op de noordelijke Peloponnesos.
De wijngaard ligt op de hellingen tussen oude Cipressen en olijfbomen.  Neméa is bekend voor de verbazingwekkende uitzichten die je er hebt maar ook omwille van de Agiorgitiko druif, met PDO certificatie (Protected Designation of Origin), die een 2500 jaar oude geschiedenis met zich meedraagt.

Seméli Estate onderscheidt zich van de rest door het feit dat ze enkel werkkrachten uit de directe omgeving aanwerven om de lokale economie hiermee te ondersteunen.  Hiernaast adviseren ze ook naburige wijngaarden, die, indien ze het advies opvolgen, grotere oogsten hebben met hoge kwaliteit , tegen correcte prijzen.

Tsantali Vineyards 

Terug naar 1890!  De start van Tsantali Vineyards, gerund door de Tsantali familie.  Niet alleen bekend voor hun wijnen, maar ook voor hun Ouzo en Tsipouro.
De lokale familiebusiness is uitgegroeid tot een gekende merknaam, steeds voorop door innovatie.

Dankzij Tsantali’s toewijding en strategische investeringen, gaan uitstekende tradities vandaag niet verloren maar worden ze veilig bewaard, net als de bioversiteit en de nationale druivensoorten.  Deze doelstelling wordt heden nog steeds gevolgd door de 3de en 4de generatie.

Samos

Gelegen op het eiland Samos en daterend van 1934 is het 1 van de oudste coöperatieve wineries van Griekenland.

De wijngaarden omvatten samen een oppervlakte van ongeveer 1 400 hectare, waarvan meer dan 98% de witte Samos Muscat druif.  Deze druift is dan ook de basis van hun uitzonderlijk lekkere zoete wijnen.  De naam Samos is ook beschermd.  De wijngaarden zijn gelegen tegen de bergkanten, tot een hoogte van 900 meter.  Gemiddelde leeftijd 30 jaar, met uitschieters tot 100 jaar!  Jaarlijkse productie ongeveer een 5 miljoen liter wijn.

 C.A.I.R.

Gesitueerd op het eiland Rhodos en 1 van de grootste wineries in Griekenland, met daarbij het historisch feit dat Rhodos al in de oudheid 1 van de belangrijkste schakels voor het verhandelen en produceren van wijnen was.

De oprichting van Cair in 1928 was een mijlpaal voor het eiland inzake het opwaarderen van de viticultuur.
Het in ere houden van tradities en de vele innovaties hebben deze winery doen groeien tot de winery die ze vandaag is.  Ze ontvingen reeds diverse onderscheidingen en prijzen en exporteren over heel Europa en Amerika.

Vallina’s Gin

Genk!  De Limburgse gin met een Grieks temperament.  Deze bijzondere gin dankt haar eigenheid en unieke karakter zowel aan de infusie met de tranen van de mastiekboom als aan het unieke verhaal achter de gin.
Vallina Nelles is een bezige bij. Ze combineert met een natuurlijke charme haar professionele werkzaamheden en haar toewijding aan haar echtgenoot Andy en zoontje Nicola.  Haar passie en talent voor mixologie dreven haar ertoe een uniek ginrecept uit te werken. Deze gin moest een perfecte match vormen met de mediterrane sfeer van O Geros.  Aanrader!

Mercouri Estate

Gelegen in de westelijke Peloponnesos, op het schiereiland Korakochori, en beslaat een gebied van ongeveer 16 hectare met 15 verschillende druivensoorten.  Oprichtingsdatum 1864 – 150 jaar ervaring in de wijn- en olijfolieproductie.   Eind 19de eeuw exporteerden zij hun wijnen reeds naar heel Europa.  Dit estate is nog steeds in handen van de familie Mercouri en hun assortiment bestaat uit fantastisch lekkere wijnen!

Metaxa

Vergeleken met Cognac of Brandy, maar het blijkt: Metaxa is niet onder te brengen in deze soorten.

In 1848 wordt in Griekenland Spyros Metaxa geboren, een erfgenaam van zijdehandelaars.
Een man met klasse en uit op avontuur en start daarom zijn eigen handel in luxeproducten.
Tijdens zijn vele handelsreizen ontdekt hij sterke dranken en wijnen van over heel de wereld.  In die tijd waren de sterke dranken zwaar met weinig aroma of karakter.  Hij droomde er van om een unieke sterke drank te ontwikkelen, smooth en intens.

Hij ontwikkelt Metaxa in 1888 en bouwt dan ook zijn eerste distillerie in Piraeus, de haven van Athene.  Metaxa wordt niet snel daarna over heel het Middellands Zeegebied verkocht.